Sluit menu

Belevenisprogramma

Tijdens een ontspannen saunadagje wordt je bij Wellnessresort Helmond extra in de watten gelegd door het belevenisprogramma. Dit belevenisprogramma bestaat uit verschillende speciale rituelen die verspreid over de dag plaats vinden in verschillende faciliteiten van Wellnessresort Helmond. Uitgezonderd het klankschalenritueel is het belevenisprogramma voor gasten van Wellnessresort Helmond kosteloos. Hieronder een overzicht van de rituelen die dagelijks worden gegeven.

Vanaf de (her)opening op 1 juli zullen wij een aangepast belevenisprogramma aanbieden met daarin veelal nieuwe en/of aangepaste wellness-rituelen. De inhoud van het belevenisprogramma zal binnenkort bekend worden gemaakt.  
 

Opgietingen

Tijdens een opgieting wordt er water met etherische oliën en/of ijs over de hete kachelstenen gegoten waardoor er een 'stoomstoot' ontstaat. Door de verdamping van het water komt er extra warmte in de lucht en neemt de luchtvochtigheid toe. Hierdoor voelt het alsof de temperatuur stijgt, in werkelijkheid daalt deze. Door te zwaaien met een handdoek verdwijnt de stilstaande lucht en valt de aanwezige warme lucht als een weldadige deken over je lichaam. Dát moment maakt een opgieting juist extra bijzonder. Opgietingen vinden meerdere malen per dag plaats bij Wellnessresort Helmond. Op de speciale borden in het resort worden deze tijden kenbaar gemaakt.

Een aantal keer per jaar organiseert Wellnessresort Helmond speciale opgietdagen. Op deze dag vindt er ieder uur een opgieting plaats. De eerstvolgende opgietdag vindt plaats op zaterdag 28 maart 2020 met het thema Hollywood.  Ben jij een echte fan van het opgietritueel? Dan mag je deze dag zeker niet missen! Reserveer tijdig jouw dagje wellness om teleurstelling te voorkomen. 

Floatation

Floatation is een meditatie moment waarbij de focus ligt op de ademhaling. Zonder enige inspanning drijf je 15 minuten op het water. Floaten geeft je de kans om de alledaagse spanningen en vermoeienissen van je af te laten glijden en hernieuwde energie op te doen. Deze sessies vinden meerdere malen per dag plaats op Wellnessresort Helmond. Op de speciale borden in het resort worden deze tijden kenbaar gemaakt.

Klankschalensessie

In een ontspannen ongedwongen sfeer voeren de klanken van de klankschalen je terug naar de stilte binnen in en om je heen. Dit ritueel nodigt je uit te ontspannen en te zijn in het moment. Het stemt lichaam en geest op elkaar af en brengt je in balans. Een bijzondere belevenis die je niet snel vergeet. Een klankschalensessie duurt 30 minuten en kost € 6,95 p.p. op basis van reservering. De sessies kun je bij het inchecken op het resort reserveren, daar zijn ook de tijden van dat moment beschikbaar.